Gdje sam?

Glasajte za finaliste Volonterskog Oskara 2016. do 19. veljače!

Stručno Povjerenstvo odabralo je Martinu, Mateja i Marijanu kao finaliste natječaja za najboljeg volontera/ku grada Zagreba; u drugom krugu građani glasaju za svoje favorite!

U sklopu natječaja za nagradu Volonterski Oskar 2016. zaprimljene su 23 nominacije te je započeo proces odlučivanja o dobitniku/ci nagrade koji se odvija u dva kruga - u prvom povjerenstvo odlučuje o nominiranim kandidatima koji prolaze u drugi krug natječaja. U drugom krugu građani glasaju za jednog od finalista te donose konačnu odluku o dobitniku/ci Volonterskog Oskara.

Na sastanku održanom 24. siječnja, stručno povjerenstvo je, prema unaprijed utvrđenim kriterijima, odabralo 3 najbolja kandidata – finaliste natječaja. Oni su:

Martina Hodinj (18), volonterka Prve gimnazije
Matej Ilić Buljan (27), volonter Hrabrog telefona
Marijana Jergović (52), volonterka Udruge "Smiješak za sve"

Uz troje finalista, na prijedlog članica Povjerenstva, volonterki Katoličke udruge „Kap dobrote“ - Mariji Fulgosi (67) bit će dodijeljena nagrada za životno djelo i skoro tri desetljeća dug volonterski angažman u zajednici.

Povjerenstvo je tijelo čiji su članovi predstavnici različitih relevantnih dionika za razvoj volonterstva na području grada Zagreba, a ove godine je bilo sljedećem sastavu: Anka Juričić, prošlogodišnja dobitnica nagrade Volonterski Oskar, Jadranka Sukno, predstavnica organizatora natječaja, članica Upravnog odbora VCZ-a, Mateja Petrić, predstavnica Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Anamarija Vuić, predstavnica organizatora volontiranja, programska koordinatorica Hrabrog telefona i Mirjana Kozina, predstavnica akademske zajednice, koordinatorica volonterskog kluba Škole za medicinske sestre Vrapče.

Izborom finalista otvoren je drugi krug natječaja u kojem će građani glasati za kandidate koji su, prema njihovom mišljenju, dali izniman doprinos svojoj zajednici.
Glasanje traje od 30. siječnja do 19. veljače 2017. i to elektronskim putem na internetskoj stranici VCZ-a (www.oskar.vcz.hr), u uredu VCZ-a putem glasačkih listića ili slanjem svojih glasova poštom na adresu ureda.

Proglašanje dobitnika/ce te uručenje nagrada i zahvala svim nominiranim volonterima održat će se u četvrtak, 23. veljače 2017. na svečanom događanju pod nazivom „Dodjela Volonterskog Oskara 2016“.

Volonterski Oskar je godišnja nagrada za volontera/ku godine koja se od 2009. dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. Natječaj se provodi u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.