Gdje sam?

Europska godina volontiranja na SFF-u!

Subversive Film Festival priključuje se kroz suradnju s Volonterskim centrom Zagreb tisućama organizacija, inicijativa i pojedinaca diljem Europe koji obilježavaju Europsku godinu volontiranja. SFF i VCZ pozivaju sve posjetitelje festivala da od 08. do 21. svibnja, od 18 do 21 sat, navrate u Volonterski kutak u predvorju kina Europe i saznaju koji sve putevi vode u volonterski svijet.

Volonterski kutak donosi priliku za informiranje i volontiranje onima koji razmišljaju kako se aktivnije uključiti u civilnu scenu grada Zagreba, kao i za barem maleni iskaz građanskog aktivizma i društvene odgovornosti onima u stisci s vremenom. U Volonterskom kutku čekaju vas volonteri VCZ-a i Inicijative mladih za ljudska prava.

Volonteri VCZ-a odgovorit će na vaša pitanja o volontiranju, motivaciji ljudi koji su ga uklopili u svoj stil života i različitim mogućnostima za volontiranje koje postoje kako u Zagrebu, tako i izvan granica Hrvatske. Saznat ćete kako otvoriti svoj profil u volonterskoj bazi VCZ-a i kako se prijaviti na jedan od međunarodnih volonterskih kampova u cijelom svijetu kroz koje možete povezati svoju ljubav prema putovanjima s prilikom da zemlju koju posjećujete upoznate na ponešto drugačiji način. Od volontera Inicijative mladih saznat ćete što je REKOM - Regionalna komisija koja treba utvrditi činjenice o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava počinjenim na području nekadašnje SFRJ od 1991. do 2001. godine. Traži se milijun potpisa, neka vaše ime bude jedno od njih!

Godina 2011. proglašena je Europskom godinom volontiranja na području Europske unije, a dala je poticaj i brojnim drugim zemljama Europe da raznolikim aktivnostima odaju priznanje zalaganju, mašti, trudu i energiji volonterki i volontera koji svojim radom svakodnevno doprinose pozitivnim promjenama u vlastitom svijetu. Cilj joj je postići sinergiju svih onih koji se bave volontiranjem kako bi se stvorilo poticajno okruženje za njegov razvoj, poboljšao rad organizacija koje ga promiču, a javnost prepoznala nezamjenjivu važnost koju angažman pojedinaca ima za zdravlje i prosperitet jednog društva.

Više informacija o Subversive Film Festivalu pronađite na www.subversivefilmfestival.com, a o REKOMu saznajte više na www.zarekom.org.

Pokrenite se prema volonterskom svijetu. Prva postaja – Volonterski kutak Subversive Film Festivala!