Gdje sam?

Edukacija o menadžmentu volonera ''Na valovima volonterstva''

13. i 14. prosinca 2017. održana je edukacija o menadžmentu volontera u sklopu ESF projekta „Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice“ koji provodi VCZ u suradnji sa 4 lokalna volonterska centra (Zabok, Čakovec, Sisak, Petrinja), Domom za starije osobe Centar te Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva.

Cilj projekta i edukacije je kapacitiranje volonterskih centara i koordinatora volontera iz središnje Hrvatske. Sudjelovalo je ukupno 24 predstavnika iz 23 organizacije civilnog društva i javnih ustanova iz područja socijalne skrbi, zdravstva i odgojna i obrazovanja. Prvi modul održan je tijekom 2 dana, voditeljica je bila Jela Prgić Znika (izvršna direktorica VCZ-a) uz potporu Mateje Medlobi (koordinatorica projekta), a teme su bile Zakon o volonterstvu i volontiranje, mogućnosti i vrste volontiranja, koraci u menadžmentu volontera te planiranje volonterskog programa i opisa posla. Metode rada bile su predavanja, grupni i individualni rad uz potporu voditeljice edukacije, a sudionici su prvi modul evaluirali pozitivnim feedbackom.

Idući model trajati će 2 dana, a održati će se 09. i 10. siječnja 2018. godine. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruga Vlade Republike Hrvatske.