Gdje sam?

Edukacija: Multikulturalizam

Centar za kulturu «Trešnjevka» organizira projekt pod nazivom «Multikulturalizam» koji će se realizirati u obliku predavanja, seminara i radionica izrade multikulturalističkih modela. Sudjelovanje je besplatno.
Projekt se realizira u Centru za kulturu «Trešnjevka» tijekom ožujka i travnja.

MULTIKULTURALIZAM
bogatstvo ideja
bogatstvo stvarnosti
bogatstvo problema

Centar za kulturu «Trešnjevka» organizira projekt pod nazivom «Multikulturalizam» koji će se realizirati u obliku predavanja, seminara i radionica izrade multikulturalističkih modela.

Autor i voditelj projekta je dr .sc. Saša Božić. Voditelji pojedinih radionica i tribina te gostujući predavači su znanstvenici koji se bave fenomenom multikulturalizma.

Projekt će putem tribina, predavanja i radionica predstaviti multikulturalističke ideje, politike i prakse u svijetu (Od Nizozemske do Kanade i Australije), ali isto tako utvrditi i prikazati multikulturnu stvarnost Zagreba i Hrvatske te raspraviti mogućnosti primjene multikulturalističkih ideja i modela u Hrvatskoj.

Time želimo upoznati javnost s modelima multikulturalizma kao i potaknuti širu raspravu i razmišljanje o tretiranju različitosti kako u svijetu tako i u Zagrebu i Hrvatskoj.

Osim upoznavanja s modelima i raspravama o multikulturalizmu građani će moći svjedočiti o svojim iskustvima i predlagati mjere za razvitak hrvatskog multikulturalističkog modela.

Teme susreta
4.3.2010. Multikulturalizam: modeli i stvarnost
11.3.2010. Društvene znanosti i promišljanje multikulturalizma
25.3.2010. Multikulturalizam i rasizam
29.3.2010. Multikulturalizam iz rodne perspektive
gošća: izv. prof. dr. sc. Biljana Kašić
8.4.2010. Dijaloški multikulturalizam: primjena u radionici


Sudjelovanje je besplatno.
Projekt se realizira u Centru za kulturu «Trešnjevka», Park Stara Trešnjevka 1
u vremenu od 20.00 – 21.30 sati.

Obavijesti i prijave za sudjelovanje na:
01 3027 411, www.cekate.hr, leutar@cekate.hr