Gdje sam?

Dodjeljen Volonterski Oskar 2012.

25. veljače 2013. – Volonterski centar Zagreb dodijelio je četvrtog Volonterskog Oskara, nagradu za zagrebačkog volontera/ku godine, i ove godine u suradnji s Gradom Zagrebom. Nagradu je osvojila Nikolina Piršljin (1985.), volonterka udruge Krijesnica koja je odnijela 45% od ukupno 1311 glasova građana. U užem krugu izbora uz nju su se nalazili i Marija Gašparović (1996.), volonterka Prve gimnazije te Mislav Mihael Mandir (1989.), volonter organizacije mladih Status: M.

Nikolina Piršljin je već 6 godina volonterka udruge Krijesnica. U 2012. godini odradila je 165 volonterskih sati volontirajući na Međunarodnom rehabilitacijskom kampu Krijesnica, te kroz direktan rad s korisnicima, djecom i mladima oboljelim od malignih bolesti.

Nikolina već godinama sudjeluje na rehabilitacijskim kampovima u organizaciji udruge Krijesnica u kojima se okuplja 30-tak djece i mladih koji su završili liječenje, a koji pokrivaju teme o bolesti, liječenju i povratku u školu. Snaga, energija, volja i vještine koje je Nikolina donijela sa sobom omogućuju provođenje ovako zahtjevnog kampa. Nikolina u kampu ima volontersku poziciju „Teta za sve“, te zahvaljujući njoj oni najmlađi ne osjete odsustvo roditelja. Oni se bude ujutro s njom i ona ih navečer ušuškava u krevet. Tijekom dana pazi da svako dijete ima ispunjene sve potrebe kao što su higijena, hrana, zabava i naravno neizbježna doza maženja. Djeca Nikolini prilaze spontano, jer ima najljepši i najtopliji osmijeh na licu. Voditelji kampa ostanu uvijek zadivljeni njenim radom.

Dodjela Volonterskog Oskara, održana je 25. veljače 2013. u Starpj gradskoj vijećnici. U pozdravnom govoru izvršna direktorica Jela Prgić Znika, istaknula je važnost volontiranja i značajnost dodjele nagrade. Sve prisutne pozdravio je Davor Bernardić, predsjednik Skupštine grada Zagreba kao i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Nagradu Volonterski Oskar, nagradu za zagrebačkog volontera/ku godine, dobitnici Nikolini Piršljin, odabranoj od strane javnosti zbog posebnog doprinosa postignutog volonterskim radom, uručila je Klara Grisfelder, prošlogodišnja dobitnica Volonterskog Oskara.