Gdje sam?

Dodijeljene nagrade volonterskim klubovima

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva dodijelila je nagrade za 5 najboljih volonterskih programa u srednjima školama. Čak dvije od njih pripale su zabočkoj Gimnaziji Antun Gustav Matoš i zagrebačkoj IX. gimnaziji, u kojima su uz podršku VCZ-a pokrenuti volonterski klubovi. Sretni smo i ponosni!

Prilikom obilježavanja 5-godišnjicu aktivnoga djelovanja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, pod motom "Važno je imati: PODRŠKU", Zaklada je dodijelila nagrade za najbolje volonterske progrrame u osnovnim i srednjim školama.

Dodijeljeno je 5 nagrade za najbolje volonterske programe u srednjima školama. Čak dvije od njih pripale su zabočkoj Gimnaziji Antun Gustav Matoš i zagrebačkoj IX. gimnaziji, u kojima su uz podršku VCZ-a pokrenuti volonterski klubovi te je dan okvir i ime karitativnim djelatnostima za koje profesori i učenici ovih dvaju škola oduvijek imaju sluha.

U 2007. i 2008. godini učenici su organizirali i proveli dvadesetak volonterskih akcija na dobrobit svojih sugrađana, prošli različite radionice o volonterstvu u organizaciji VCZ-a i drugih udruga te se u ožujku 2008. okupili u Zaboku na velikoj volontersko-humanitarnoj akciji za pomoć jednom bolesnom dječaku.

Svečanost je održana u hotelu Westin, u Zagrebu, 24. studenoga 2008. s početkom u 11 sati. Uz ovogodišnje volonterske laureate, skupu su nazočili visoki predstavnici Vlade Republike Hrvatske, Sabora, ministarstava, veleposlanstava i međunarodnih organizacija u Hrvatskoj uz dvjestotinjak predstavnika udruga, predstavnika drugih donatora i institucija davatelja financijskih popora te predstavnika nagrađenih jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.