Gdje sam?

Dodijeljen Volonterski Oskar

Volonterski centar Zagreb dodijelio je trečeg Volonterskog Oskara, nagradu za zagrebačkog volontera/ku godine. Nagradu je osvojila Klara Grisfelder (1995.), volonterka Sloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba koja je odnijela 60% od ukupno 1218 glasova građana.

U užem krugu uz Klaru Grisfelder nalazili su se i Ivana Matošević (1987.), volonterka udruge Mala performerska scena te Zvonko Sruk (1948.), volonter Doma za starije i nemoćne osobe Maksimir.

Klara Grisfelder je tijekom 2011. godine ukupno volontirala 450 sati, minimalno jedan put tjedno, skoro svaki vikend, a za vrijeme školskih praznika svakodnevno. Dnevno bi volontirala minimalno 3 sata. Isto tako dolazila je na skoro sve akcije udomljavanja i podrške skloništu u organizaciji Grada Zagreba. Volontira u skloništu već dvije godine.


Klara u skloništu radi sa psima i pomaže im u socijalizaciji s ljudima i drugim životinjama i time ih priprema za novi dom i novu obitelj; timari ih i češlja, igra se sa štencima što je osnova svakog početnog treninga. I sama je završila osnovne i napredne tečajeve poslušnosti i socijalizacije i s pojedinim psima radi kliker trening; mijenja psima vodu prema potrebi, pomaže psima na oporavku od operacija brinući se za njih u postoperacijskoj njezi te sudjeluje u akcijama udomljavanja koje ustanova organizira u Gradu Zagrebu.

Dodjela Volonterskog Oskara, održana je 22. veljače 2012. u Kinu Europa. U pozdravnom govoru izvršna direktorica Jela Prgić Znika, istaknula je važnost volontiranja i značajnost dodjele nagrade. Predstavnica Grada Zagreba, Romana Galić, zahvalila je svim volonterima što su svojim djelima ugradili dio sebe u druge i tako omogućili da kamenčići u mozaiku naših života budu ljepše posloženi.


Nagradu Volonterski Oskar, nagradu za zagrebačkog volontera godine, dobitnici Klari Grisfelder, odabranoj od strane javnosti zbog posebnog doprinosa postignutog volonterskim radom, uručila je Maja Sekulić, dobitnica prvog Volonterskog Oskara.

Dobitnica Volonterskog Oskara