Gdje sam?

Anka, Tomislav i Dora - finalisti Volonterskog Oskara 2015.!

Stručno Povjerenstvo odabralo je tri kandidata za najboljeg volontera/ku Zagreba koja ulaze u drugi krug natječaja; od 29.1 – 19.2. građani mogu glasati za svoje favorite

Na natječaj za nagradu Volonterski Oskar 2015. zaprimljena je 21 nominacija, a u prvom krugu natječaja (18. – 29. siječnja), stručno Povjerenstvo je, prema unaprijed utvrđenim kriterijima, odabralo 3 najbolja kandidata. Oni su:

Povjerenstvo je tijelo čiji su članovi predstavnici različitih relevantnih dionika za razvoj volonterstva na području grada Zagreba, a ove godine je bilo sljedećem sastavu: Slavko Navratil, prošlogodišnji dobitnik nagrade Volonterski Oskar, Svea Bielen, predstavnica organizatora natječaja, članica Upravnog odbora VCZ-a i ravnateljica IX. gimnazije, Mateja Petrić, predstavnica Grada Zagreba, Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Sanja Pavičić, predstavnica organizatora volontiranja, koordinatorica volontera u Domu za starije osobe Maksimir i Barbara Vid, predstavnica medija, novinarka Hrvatskog radija (Prvi program).

Izborom finalista otvoren je drugi krug natječaja u kojem će građani glasati za kandidate koji su, prema njihovom mišljenju, dali izniman doprinos svojoj zajednici.
Glasanje traje od 29. siječnja do 19. veljače 2015. i to elektronskim putem na internetskoj stranici VCZ-a (www.oskar.vcz.hr), u uredu VCZ-a putem glasačkih listića ili slanjem svojih glasova poštom na adresu ureda.

Informacije o finalistima, njihove volonterske priče možete pročitati na stranici Volonterskog Oskara te usput i glasati za svoje favorite.

Nagrada će dobitniku/ci biti uručena na svečanom događanju pod nazivom „Dodjela Volonterskog Oskara 2015.”, koja će se održati 24. veljače 2016.

Volonterski Oskar je godišnja nagrada za volontera/ku godine koja se od 2009. dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. Natječaj se provodi u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te je sufinanciran iz proračuna Grada Zagreba.