Gdje sam?

8. Marš solidarnosti: Za otvorenu Europu!

Mreža antifašistkinja Zagreba i Inicijativa “Dobrodošli” organiziraju 8. Marš solidarnosti: Za otvorenu Europu! koji će se održati u ovu subotu, 14. 11., od 12 do 15 sati. Ruta počinje na Trgu žrtava fašizma, ide preko Tomislavca, te završava na Trgu Europe.

Tema ova godine je podrška izbjeglicama koje putuju prema Europi i unutar Europe, a na tom putu prolaze i kroz Hrvatsku. Građani Hrvatske i drugih zemalja u Europi posljednjih su mjeseci iskazali veliku solidarnost u pružanju humanitarne i druge pomoći, ali to, nažalost neće biti dovoljno. Potreban je ozbiljni politički pritisak kako bi se ova humanitarna kriza riješila na održiv i human način. Europa mora (p)ostati solidarna i otvorena!

U subotu, 14. studenog 2015. točno u podne građani će se okupiti na Trgu žrtava fašizma s kojeg će krenuti prema Tomislavcu, te Marš solidarnosti završiti na Trgu Europe.

Ako želite živjeti u humanoj, solidarnoj i otvorenoj Europi, koja nudi uvjete za dostojanstven život za sve, pridružite se Maršu solidarnosti i tako izrazite podršku izbjeglicama te neslaganje s trenutnom politikom europskih institucija i vlada.