Gdje sam?

23 volontera/ki nominirano za nagradu Volonterski Oskar 2016.

U srijedu, 18. siječnja 2016. zatvorene su prijave kandidata za nagradu Volonterski Oskar 2016. Zaprimljeno je ukupno 23 prijava, sve redom inspirativne priče volontera koji se razlikuju u mnogo stvari - dobi, području djelovanja, motivaciji i interesima, volonterskom stažu, ali ipak imaju jednu nešto zajedničko …Svi oni zaslužni su za pozitivne promjene u našem društvu i svojim djelovanjem svakodnevno mijenjaju naš svijet nabolje. U narednim mjesecima objavljivat ćemo njihove tople priče i promovirati ljude koji su ponos i zvijezde naše zajednice.

 Sada slijedi prvi krug odabira u kojem će Povjerenstvo donijeti odluku o finalistima natječaja. Ove godine, peteročlano povjerenstvo – tijelo čiji su članovi predstavnici različitih relevantnih dionika za razvoj volonterstva na području grada Zagreba čine:

Anka Juričić, prošlogodišnja dobitnica Volonterskog Oskara

Jadranka Sukno, predstavnica organizatora natječaja, članica Upravnog odbora Volonterskog centra Zagreb

Mateja Petrić, predstavnica Grada Zagreba, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom

Anamarija Vuić, programska koordinatorica Hrabrog telefona, predstavnica organizatora volontiranja

Mirjana Kozina, koordinatorica volonterskog kluba Škole za medicinske sestre Vrapče, predstavnica akademske zajednice

U ponedjeljak, 30. siječnja 2017. bit će objavljena imena troje kandidata (finalista) koji su ušli u uži krug natječaja. Time počinje i drugi krug u kojem će odluku o dobitniku/ci preuzeti građani koji će imati priliku glasati za svoje favorite elektronskim putem na stranici Volonterskog Oskara te fizički u uredu VCZ-a.
Glasanje građana trajat će od 30. siječnja do 19. veljače 2017. godine.

Sve novosti pratite na stranici nagrade.

Dodjeljivanjem nagrade želimo istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Zagrebu. Natječaj se provodi u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.