Gdje sam?

Dan Trešnjevačkih klinaca, travanj 2009.

Volonterska akcija „Dan trešnjevačkih klinaca“ održana je 3. i 4. travnja u sklopu projekta „Volonterski servis – solidarnost i zajedništvo“.
Volonteri i volonterke VCZ-a i tri zagrebačke gimnazije, IX. i XVIII. Gimnazija te X. Gimnazije, su prikupili i podijelili poklone za 134 djece socijalno ugroženog statusa s područja Trešnjevka Sjever. Osim poklona djeca su u Centru za kulturu Trešnjevka imala priliku pogledati dječju predstavu Kazališne udruge MIST „Grozdana na zrnu papra“ te sudjelovati na jednoj od 4 kreativne radionice: hula hoop, hip hop, break dance i oslikavanje platnenih vrećica. U pripremi i izvedbi organizacije sudjelovalo je 66 volontera koji su zajedno odvolontirali ukupno 397 volonterskih sati.


Akcija „Dan trešnjevačkih klinaca“ jedna je od 5 velikih volonterskih akcija koje će Volonterski centar Zagreb provesti kroz 2009. godinu u sklopu projekta „Volonterski servis – solidarnost i zajedništvo“, kojemu je cilj povećanje solidarnosti i zajedništva u gradu Zagrebu putem širenja vrijednosti volontiranja.Projekt je financiran od strane Europske komisije i Grada Zagreba, Ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje.