Gdje sam?

Međunarodni kampovi u Hrvatskoj

Volonterski centar Zagreb svake godine organizira volonterske kampove u Republici Hrvatskoj namijenjene međunarodnim volonterima. Kampove organiziramo u suradnji s partnerima iz lokalnih zajednica (udrugama ili lokalnim samoupravama). Uloga VCZ-a je regrutirati međunarodne volontere, osigurati i educirati voditelje kampova i facilitirati procjenu potreba i organizaciju posla u zajednici, dok lokalni partneri osiguravaju smještaj i hranu za volontere.

HR-VCZ 7.1 TOGETHER IS BETTER – summer camp for children & youth – ZAGREB // 17.06.2017. – 01.07.2017.
Partneri u projektu: Dječji dom A. G. Matoš i Udruga Balkon (Zagreb)
Broj volontera: 6

Opis kampa: Volonteri će raditi sa štićenicima doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, u dobi od 10 do 18 godina. Cilj kampa je obogatiti ponudu kvalitetnih aktivnosti za štičenike Dječjeg doma te doprinijeti njihovom osobnom rastu i razvoju kroz povezivanje s internacionalnim volonterima i lokalnom zajednicom. Za vrijeme trajanja projekta štićenici doma dobit će priliku sudjelovati u radionicama edukativno zabavnog karaktera kroz koje će razviti sposobnost osmišljavanja vlastitog slobodnog vremena, socijalne i komunikacijske vještine te usvojiti vrijednosti interkulturalne komunikacije, međunarodnih prijateljstva i afirmativnog ponašanja.
Svi volonteri bit će zaduženi za pripremu i održavanje radionica, podizanje svijesti o volonterstvu i društvenoj solidarnosti unutar lokalne zajednice te pripremu završnog zajedničkog izlaganja na kojem ćemo svim zainteresiranima pokazati rezultate zajedničkog rada u sklopu “Together is better” kampa.

Prijava na kamp: TOGETHER IS BETTER


HR-VCZ 7.2 UNITED IN ART AND SPORT (Free your mind, body and soul) – KRIŽEVCI // 01.07.2017. - 12.07.2017.

Partner u projektu: Volonterski centar Link, Križevci
Broj volontera: 10

Opis kampa: Za djecu i mlade, koji ljeto provode u gradu, volonteri će osmišljavati i voditi umjetničke radionice i predstaviti svoju kulturu i unijeti međunarodnu atmosferu. Radionice mogu biti plesne, likovne, glazbene, akrobatske – naglasak je na raznolikosti, stvaralaštvu i međunarodnom okruženju što znači da bi volonteri kroz radionice trebali predstaviti i svoju zemlju (korištenjem određenih motiva, predstavljanjem folklora i slično). Kroz te radionice volonteri će moći motivirati djecu da upoznaju nove kulture, razvijaju, doživljavaju umjetnost kao ljudsku djelatnost koja je zajednička svim kulturama, koja ne poznaje granice i povezuje sve u veselju stvaranja.

Prijava na kamp: UNITED IN ART AND SPORT


HR-VCZ 7.3 SUMMER FOR CHILDREN – SUPETAR // 17.07.2017. – 27.07.2017.

Partner u projektu: Dječji dom Sv. Ana, Vinkovci
Broj volontera: 6

Opis kampa: Aktivnosti koje će se provoditi na kampu usmjerene su na organizaciju slobodnog vremena djece. Volonteri će imati slobodu i kreativnost da osmisle radionice različitih tema (zaštita okoliša, recikliranje, kreativne radionice – glazbene, plesne, kazališne, sportske aktivnosti i drugo). Aktivnosti će se odvijati na otvorenom u jutarnjim i popodnevnim satima, dok će u večernjim satima biti moguće organizirati aktivnosti u prostorijama odmarališta.
Za volontere će biti organizirana radionica o timskom radu i radu na kampu općenito. Također, bit će im predstavljena ustanova doma za nezbrinutu djecu kao i specifičnosti djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Za volontere, djecu i djelatnike doma biti će organizirana međunarodna večer gdje će biti predstavljeni običaji i tradicije zemlje iz kojih volonteri dolaze.

Prijava na kamp: SUMMER FOR CHILDREN - SUPETAR


HR-VCZ 7.4 LEARNING THROUGH EXPERIENCE OF CONNECTING – BEDEKOVČINA // 18.08.2017. -27.08.2017.
Partner u projektu: Odgojni dom Bedekovčina
Broj volontera: 9

Opis kampa: Volonteri će biti zaduženi za pripremu, realizaciju i sudjelovanje u aktivnostima koje uključuju rad s djecom osnovnoškolske dobi i adolescentima (7 do 18.g.). Rad volontera s korisnicima provodit će se kroz grupne radionice, a teme radionica i aktivnosti mogu biti različite i ovise o tome čime se volonter/ka bavi, primjerice: ples, gluma, slikanje, kuhanje, interaktivno predstavljanje svoje zemlje, žongliranje, sportske aktivnosti i dr. Radionice će biti interaktivne, zanimljive i omogućiti svima da sudjeluju, a krajnji cilj je da štićenice Doma, korisnici poludnevnog boravka, te naravno volonteri prošire svoje vidike i okušaju se u novim stvarima, budu kreativne i uživaju u internacionalnoj atmosferi.

Prijava na kamp: LEARNING THROUGH EXPERIENCE OF CONNECTING


HR-VCZ 7.5 ACTIVE SUMMER FOR KIDS – KUTINA // 24.06.2017. - 09.07.2017.

Partner u projektu: Udruga KOMA, Kutina
Broj volontera: 7

Opis kampa: Volonteri će organizirati likovne, jezične, sportske, dramske, filmske, glazbene, plesne i ostale kreativne radionice za djecu i mlade na području grada Kutine u dobi od 5-18 godina starosti. Uz pomoć lokalnih volontera, moći će upotrijebiti vlastite vještine i s djecom raditi na razvoju njihovih potencijala. Radionice će se održavati na otvorenom, a u slučaju lošeg vremena u zatvorenom prostoru. Za volontere će biti organizirano predstavljanje lokalnih običaja i specijaliteta, sportske aktivnosti na gradskom bazenu, predstavljanje rada Udruge KOMA, interkulturalne večeri, razmjena iskustava s lokalnim volonterima i sl., a u slobodno vrijeme za volontere će biti organizirane dodatne aktivnosti.

Prijava na kamp: ACTIVE SUMMER FOR KIDS - KUTINA