Gdje sam?

Volontiranje u Zoo vrtu za osobe starije životne dobi

Da bismo potakli međugeneracijsku povezanost, solidarnost i poticali aktivno starenje naših dragih sugrađana u zlatnim godinama, nastavljamo s volonterskim programom za starije osobe.

Naši volonteri starije životne dobi uključuju se u rad Vrta kroz nekoliko područja:

Edukativni kutak

Posjetitelji mogu bolje upoznati svijet životinja na edukativnim kutcima unutar Vrta, gdje preparate istražuju dodirom. Naši volonteri ovdje uskaču u ulogu edukatora te posjetiteljima prezentiraju preparate (svlakove, krzna, perje, jaja, lubanje…) i na taj način im približavaju svijet divljine.

Izravna edukacija o životinjama

2016. godine naš Vrt  dobio je nastambe u koje posjetitelji mogu ući. To su nastambe lemura i afričkih ptica. Volonteri će ovdje pomoći u edukaciji posjetitelja o životinjama u nastambi te ih upoznati s pravilima ponašanja u ovakvim nastambama.

Dječji zoo vrt

Osim novih nastamba, prostor sa životinjama u koji posjetitelji mogu ući je i Dječji Zoo. Tu se nalaze patuljaste ovce, koze, svinja i kunići, a posjetitelji s njima mogu doći u kontakt. Volonteri brinu za životinje kada su posjetitelji u Dječjem zoo vrtu te educiraju najmlađe  o domaćim životinjama.

Organizator: Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba
Datum početka: 30.01.2017.
Lokacija: Maksimirski perivoj bb, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba
Lokacija projekta:Maksimirski perivoj bb, Zagreb
Ciljana skupina: Posjetitelji Zoo vrta
Ciljani broj volontera:14 (do sad se prijavilo 1 volontera)
Datum početka: 30.01.2017
Datum završetka:31.12.2017
Broj sati: 3
Učestalost: tjedno
Od - do: 9 - 20
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Podučavanje
Posebni zahtjevi: Pozitivna osoba
Kontakt osoba: Ana Milković
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Sve što je potrebno jest da Vas zanimaju životinje, da se volite družiti, da ste pozitivni i da volite učiti. Nije potrebno predznanje – mi ćemo Vas naučiti sve ono što trebate znati. Vrijeme volontiranja varira ovisno o radnom vremenu Zoološkog vrta, koje se mijenja sezonski.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Ovim oblikom volontiranja, Zoo vrt sa svojim volonterima pruža svojim posjetiteljima dodatni sadržaj. Posjetiteljima se donose zanimljivosti iz svijeta divljine i prenosi znanje o životinjama i njihovom staništu da bi ih se nadahnulo za zaštitu prirode.
Očekivani rezultati za volontere: Druženjem s drugim volonterima i zaposlenicima Zoo vrta, naši volonteri stvaraju nova prijateljstva i proširuju socijalne krugove, a uz to nauče puno o svijetu životinja ili svoja znanja prenose na mlađe.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.